Защо натурална козметика

Публикувано от medicamarket 04/04/2018 0 Коментар(и) Здравен журнал,

Заради своите многобройни функции, кожата може да бъде дефинирана като един от най-важните органи за човека. Тя е изградена от три слоя - епидермис, дерма и подкожен слой. В епидермса и дермата се намират огромно количество нервни окончания, които имат ролята да пренасят важна за тялото информация, свързана с промените в заобикалящия го свят. Така тя, освен че има свойството да регулира температурата на организма, да топлоизолира и предпазва от излишната загуба на вода, кожата защитава тялото и от огромна част от негативните въздействия на околната среда. Именно затова, от изключително значение е адекватната ежедневна грижа за нея, независимо от типа ѝ.  

 

 

Всъщност грижата за кожата е практика още от древността, когато хората са използвали растителни екстракти, за да поддържат младостта ѝ и доброто ѝ здраве възможно най-дълго. Още тогава е било ясно, че в природата се срещат разнообразни растения, които имат многобройни положителни ефекти върху кожата. Използвани правилно, те биха могли да подобрят микроциркулацията в организма, да оптимизират метаболизма, да стимулират клетъчното делене, да хидратират и почистват в дълбочина, да възвърнат младежкия вид на кожата и да я предпазят от свободните радикали. 

През последните години набира популярност именно връщането към естествените съставки в грижата за цялото тяло. Все повече се разпростира схващането, че именно използването на натурални компоненти в козметиката би довело до оптимални резултати при грижата за здравето и красотата. Едновременно с това философията на немалка част от козметичните производители кореспондира с тази вълна. Те афишират своите позиции, че натуралната козметика е правилният избор и нейната честа употреба е напълно достатъчна за поддържането на добър и здрав външен вид. Те заявяват, че точно естествените съставки помагат на кожата да получи важните за нея витамини и вещества и непрекъснато се стремят да се развиват в тази посока. Така успяват да премахнат голяма част от по принцип добавяните химикали и парабени, а много от тях продължават да експериментират именно с натуралните съставки и непрекъснато се стремят да предлагат нави и нови козметични продукти, доближаващи се максимално по състав до природните богатства.

Медика Маркет също препоръчва използването на натурална козметика. Можете да разгледате нашите предложения тук

Напиши коментар

Loading...