Чудодейните свойства на маслото от черен кимион

Публикувано от medicamarket 04/01/2019 0 Коментар(и) Здравен журнал,

Според археологически данни, семената от черен кимион са познати на хората от доста дълго време. Такива дори са открити в гробницата на Тутанкамон. Авицена описва лечебните свойства на N. Sativa в своята медицинска енциклопедия „Канон на медицината“, като част от лечението на диспнея (усещане за нужда от усилена дихателна дейност).

 

 

В днешно време маслото от черен кимион се използва под формата на хранителни добавки, в козметични продукти и в кулинарията, като подправка. Смята се, че повлиява положително високото кръвно налягане и астма. Но неговите ползи за здравето не се изчерпват до тук.

 

Ето още няколко от супер ефектите на кимиона:

  • Оказва благоприятно влияние върху стомашно-чревния тракт. Aко страдате от поява на газове, болки в стомаха и спазми, маслото от черен кимион може да намали тези неприятни стомашни разтройства.
  • Ускорява възстановителните процеси при нарушена функция на черния дроб. Благодарение на богатия на полезни мастни киселини състав, маслото от черен кимион ще Ви помогне да поддържате холестерола си в норма.
  • Приемането на масло от черен кимион може да намали възпалителните процеси и да облекчи симптомите при ревматоиден артрит.
  • Изключително полезно е за кожата. Използвано под формата на крем или лосион, маслото от черен кимион може да повлияе значително акне, като намалява неговата поява и зачервяванията.

 

Напиши коментар

Loading...