9 СЪВЕТА ЗА БЕЗПРОБЛЕМНО КЪРМЕНЕ

Публикувано от medicamarket 26/11/2018 0 Коментар(и) Здравен журнал,

9 СЪВЕТА ЗА БЕЗПРОБЛЕМНО КЪРМЕНЕ

 

 

  1. Започнете с кърменето колкото се може по-скоро след раждането, най-добре веднага щом акушерките Ви донесат бебето за пръв път. Това ще помогне на кърмата да слезе значително по-бързо.
  2. Променяйте често позицията си по време на кърмене. Това може да предотврати запушване на млечните канали и други инфекции на гърдите, които не само са болезнени, но и затрудняват значително процеса.
  3. Сменяйте страната при всяко хранене на бебето. Това не само ще подобри лактацията, а и значително ще помогне за запазването на симетрията и хубавата форма на гърдите след приключване на кърменето.
  4. За да увеличите лактацията, кърмете и цедете гърдите редовно. Използването на помпа и след кърменето ще стимулира допълнително производството на майчино мляко. Ще забележите разликата още след 2-3 дни.
  5. Ако кърмата Ви не достига, въпреки усилията Ви, не се отчайвайте. На пазара има много хомеопатични продукти, които увеличават лактацията по естествен път, без странични ефекти за майката и бебето.
  6. Ако се налага да започнете да храните детето с шише, започнете да го въвеждате постепенно в продължениe на 3-4 седмиици. Малките порции, предлагани често ще помогнат на бебето да свикне с новия начин на хранене значително по-лесно.
  7. Ако се налага да тръгнете на работа, но още кърмите, вземете помпата със себе си в офиса. Старайте се да изцеждате гърдите в точно определено време, поне веднъж дневно.
  8. Ако имате други въпроси и съмнения относно кърменето, обърнете се към специалист. Той ще Ви посъветва как да се справите най-добре със ситуациите, които Ви затрудняват.
  9. Опитайте се да бъдете максимално позитивна и спокойна. Негативните емоции могат да се отразят пагубно на количеството кърма, което гърдите произвеждат.

 

Можете да разгледате категорията БЕБЕ И МАМА на medicamarket.bg и да изберете подходящите продути за Вас и за Вашето бебе още сега!

Напиши коментар

Loading...