ОКТОМВРИЙСКИ СМУТИТА: Смути с нар, банан и канела

Публикувано от medicamarket 13/10/2019 0 Коментар(и) Здравословни рецепти,

Понеделник е и е ред да представим второто предложение medicamarket.bg за здравословно и вкусно смути на месеца.

Благодарение на комбинацията от витамини и минерали, октомвтрийското смути с нар, банан и канела ще подсили организма Ви и ще му помогне в борбата със свободните радикали. То има укрепващ ефект и върху сърдечно-съдовата и храносмилателната система, както и регулира нивата на кръвната захар.

 

 

Смути с нар, банан и канела

 

 

Необходими съставки:

 

Банан (1.бр.)

Нар ( 1-2 бр.) !ВАЖНО! Използват се само семената!

Канела (1/2 чаена лъжичка)

Кисело мляко или изворна вода

 

 

 

С какво са полезни те:

 

Бананът е силно хранителен плод, а съдържа само 88 kcal/100гр. Богат е на витамини, минерали, фибри и антиоксиданти. Доказано е, че бананите се грижат за здравето на сърдечно-съдовата система, регулират нивата на кръвната захар, подпомагат чревната флора и предотвратяват появата на крампи.

 

Нарът е нискокалоричен плод (82 kcal/100гр.) и е изключително богат на антиоксиданти, витамин C, витамин Е и витамин К. Смята се, че предпазва от развитие на  болестта на Алцхаймер, притежава противовъзпалителен ефект, засилва имунната система и предпазва тялото от вредното въздействие на свободните радикали.

 

Канелата нормализира нивата на кръвната захар, стимулира храносмилането и спомага за нормалната дейност на имунната система.

 

Киселото мляко притежава мощно действие върху чревната микрофлора. Също така има и антимикробни и антибиотични свойства.

 

 

 

Начин на приготвяне:

 

  1. Измийте нара и отделете червените семена.
  2. Изсипете ги в блендер заедно с останалите съставки и разредете с малко изворна вода. По желание може да добавите 1 ч.л. мед и/или 1с.л. кисело мляко;
  3. Разбъркайте хубаво съставките в блендера до получаване на хомогенна смес;
  4. Сипете в подходящи чаши и по желание добавете лед
  5. Насладете на засищащата и полезна напитка!

Напиши коментар