Пробитици. Имаме ли нужда от тях?

Публикувано от medicamarket 20/03/2019 0 Коментар(и) Здравен журнал,

Пробитици. Имаме ли нужда от тях?

 

 

Главното действие на пробиотиците се изразява във въстановяването на вътрешно-микробния баланс. Полезните живи бактерии се съдържат в някои храни, като най-известната от тях е българското кисело мляко. Всекидневният прием на кисело мляко може значително да подобри състоянието на чревната флора. Именно поради тази причина лекари и диетолози препоръчват редовната му консумацията, особенно при хора със стомашно-чревни неразположения.

В наши дни, всекидневно консумираните храни съдържат нищожно количество пробиотици. Това може да доведе до дисбаланс между полезни и вредни бактерии в организма. В случайте когато не можем да си осигурим балансирана диета, богата на на полезни вещества, е добре да ги включим в менюто си под формата на хранителни добавки. Разбира се, след консултация с квалифициран медицински специалист.

 

Ползи от приема на пробиотици

 • Възвръщат чревния баланс и поддържат чревната флора здрава.
 • Подобряват храносмилането.
 • Оказват благоприятно влияние върху имунната система.
 • Някой от пробиотичните щамове намаляват холестерола и кръвното налягане.
 • Повишават енергията.
 • Могат да премахнат „лошия дъх“, ако неговата поява е свързана с стомашно-чревна инфекция или заболяване.
 • Подпомагат здравословното намаляване на теглото.
 • Намаляват риска от развитие на грип и настинка.

 

 

Храни богати на пробиотици

 • Кисело мляко. Киселото мляко се отличава с по-голяма биологична стойност от прясното. Освен съдържащите се в него полезни бактерии- Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus, то е изключително богато на калций.
 • Кефир. Не толкова популярен източник на пробиотици, като киселото мляко, но почти също толкова полезна млечна напитка. Доставя на организма витамини, минерали и протеини. Може да се консумира самостоятелно или в комбинация с плодове или мед.
 • Темпе. Получава се чрез ферментация на соеви зърна. Богато на протеини, витамини, диетични фибри и минерали. Може да се консумира самостоятелно или добавено към сандвичи, супи или салати. В някои диети се използва, като заместител на месото.

 

Хранителни добавки с високо съдържание на пробиотици

 

ПРОВИОТИК РАСТИТЕЛЕН ПРОБИОТИК (PROVIOTIC) 250 мг.

PROVIOTIC е растителен иновативен пробиотик, изолиран от българско кокиче, без консерванти и изкуствени добавки. Подпомага ефективното функциониране на храносмилателната система, стимулира и поддържа имунната система.

 

NATURAL FACTORS WOMEN'S MULTI PROBIOTIC 60 капс.

НЕЙЧЪРЪЛ ФАКТОРС МУЛТИ ПРОБИОТИК ЗА ЖЕНИ е специално приготвен за жени, съдържа смес само от най-мощните бактериални щамове, които действат синергично и гарантират максимална активност. Тази формула съдържа червени боровинки CranRich за подпомагане здравето на пикочните пътища.

 

NATURE'S WAY PRIMADOPHILUS OPTIMA FOR KIDS 30 сашета

НЕЙЧЪРС УЕЙ ПРИМАДОФИЛУС ОПТИМА ЗА ДЕЦА 10 млрд. активни пробиотици осигурява естествена защита за детския организъм. 

 

Можете да разгледате всички пробиотици, предлагани в дрогерия medicamarket.bg тук!

Напиши коментар

Loading...