Имуностимулатори и Мултивитамини (ОТГОВАРЯМЕ НА ВАШИТЕ ВЪПРОСИ)

Публикувано от medicamarket 21/11/2018 0 Коментар(и) Рубрики,

В тази рубрика на medicamarket.bg имате възможност да получите отговори на здравните въпроси, които ви вълнуват!
 

Задайте своя въпрос на стената на фен страницата на medicamarket.bg, като лично съобщение във фейсбук или на имейл адрес office@medicamarket.bg. Ние ще публикуваме Вашия въпрос, заедно с отговора от здравен специалист както в нашата фейсбук страница, така и в блога на онлайн дрогерия medicamarket.bg.

 

Вашето здраве е важно за нас! Доверете ни се!

 

 

ВЪПРОСЪТ ЗА ДНЕС е:

 Каква е разликата между мултивитамини и имуностимулатори?

 

MEDICAMARKET.BG ОТГОВАРЯ:

Витамините са нискомолекулни органични вещества, необходими в минимални количества за нормалната жизнена дейност на човека и животните. При понижено количество на витамини в организма се развива така наречената хиповитаминоза, а при прием, надвишаващ дневните нужди на организма от витамини – хипервитаминоза. Оказват влияние върху  растежа, обмяната на веществата, кръвообразуването, кръвосъсирването, функциите на нервната, ендокринната и имунната система.

 

Имуностимулаторите от своя страна помагат на организма, и в частност на имунна система, да остане стабилна, за да може тялото да устои на инфекции при различни болестни състояния. Може да се приемат и превантивно, ако сте във високо рискова среда, която може да причини инфекциозно заболяване.

Напиши коментар

Loading...