За какво помага АШВАГАНДА

Публикувано от medicamarket 02/08/2020 0 Коментар(и) Рубрики,

 

Растенията, които помагат на тялото да се пребори по естествен начин със стреса, се наричат „адаптогени”. Такъв адаптоген е билката Ашваганда (Ashwagandha), известна още като „зимна череша” или „индийски женшен”.  Освен че се справя успешно с тревожността, безпокойството, промените в настроението и депресивните състояния, тя подпомага ефективно правилната функция на нервната система, сърдечно-съдовата и репродуктивната система. Значително намалява нивата на кортизола и балансира хормоните на щитовидната жлеза (при хипер и хипо функция) и надбъбречните жлези и може да защити мозъка от дегенерация на клетките.

Приемът на Ашваганда се препоръчва при различни здравословни смущения: нарушена функция на нервната система, тревожност, безпокойство и често изпадане в депресия, високи нива на кортизол в кръвта, безсъние и влошено качество на съня, ниски нива на енергия и честа умора, репродуктивни проблеми (при мъжете), високи нива на кръвната захар, холестерола и триглицеридите в кръвта, високо кръвно налягане, диабет.

Ашвагандата има свойството да защитава тялото от болести и от вредните факори на околната среда, както и да забавя стареенето и притежава мощни противовъзпалителни и антиоксидантни качества.

 

Кои са основните ползи от ашваганда за организма:

  • Бори се с негативните последици за организма, причинени от хроничния стрес.
  • Балансира хормоните на щитовидната и надбъбречните жлези.
  • Има антиоксидантни свойства и предпазва организма от вредното влияние на околната среда.
  • Благоприятно влияе на нервната система и защитава мозъка от дегенерация на клетките.
  • Подпомага възстановяването на организма.
  • Притежава противовъзпалително действие.
  • Укрепва имунната система и поддържа функциите на тялото.

Можете да разгледате предложенията на дрогерия medicamarket.bg, съдържащи ашваганда тук!

Напиши коментар