За какво помага: БРОМЕЛАИН

Публикувано от medicamarket 20/03/2021 0 Коментар(и) Рубрики,

 

Бромелаинът (Bromelain), познат още като бромелин, e вид изцяло натурален храносмилателен (протеолитичен) ензим, който се извлича от плода или стъблото на ананаса. Той се усвоява лесно от организма, без да губи своята биологична активност и не причинява никакви сериозни странични ефекти дори при продължителна употреба.

 

Бромелаинът ефективно насърчава храносмилателното здраве, спомагайки за пълноценното преработване на храната и за оптималното усвояване на хранителните вещества. Премахва подутия корем, газовете и усещането за тежест и спомага за пречистването на дебелото черво. Приемът на бромелаин се препоръчва на всички, които искат да подкрепят здравето на стомаха си, както и на активно спортуващите, придържащи се към високопротеинова диета, заради свойството му да разгражда бързо белтъчините и да редуцира риска от мускулни увреждания.

 

Бромелаинът подкрепя не само храносмилането, но и имунната и сърдечно-съдовата система. Благодарение на изявеното си противовъзпалителното действие, бромелаинът може да бъде изключително ефективен при "остър" синузит и запушен нос, като успокоява инфекцията в носната кухина и допринася за по-бързото отпушване на носа. Той подкрепя и лечението на ангина и бронхит и е в състояние да обекчи различни състояния, като астма, остеоартрит, висок холестрол и някои сърдечно-съдови и стомашни заболявания. Рдуцира риска и от постоперативно възпаление и съкращава времето за възстановяване при спортни травми.

 

Препоръчителната дневна доза бромелаин варира според желаните цели и индивидуалните специфики на организма. В общия случай тя варира между 200 и 2000 мг. , а за да се гарантира оптималното му действие, се препоръчва да се приема по време на хранене. Като хранителна добавка често се комбинира с други ензими, кверцетин и босвелия.

 

Кои са основните ползи от бромелаин за организма:

  • Насърчава храносмилателното здраве.
  • Допринася за пълноценното преработване на храната и за оптималното усвояване на хранителните вещества (особено протеините). 
  • Премахва подутия корем, газовете и усещането за тежест и спомага за пречистването на дебелото черво.
  • Укрепва имунната и сърдечно-съдовата система.
  • Може да бъде ефективно средство при синузит, запушен нос, ангина, бронхит, астма, остеоартрит, висок холестрол и някои сърдечно-съдови и стомашни заболявания.
  • Рдуцира риска от постоперативно възпаление и съкращава времето за възстановяване при спортни травми.

Можете да разгледате предложенията на дрогерия medicamarket.bg, съдържащи бромелаин тук!

Напиши коментар