За какво помага: КАДИФЕН БОБ

Публикувано от medicamarket 02/09/2020 0 Коментар(и) Рубрики,

 

Кадифеният боб (Mucuna Prurien) е бобово растение, добре познато в индийската аюрведа медицина. То има способността да доставя важни хормони, влияещи пряко върху здравето на нервната система. Съдържа високи нива на веществото Л-Допа (предшественик на допамина) и подпомага освобождаването на серотонин, епинефрин и норепинефрин в оранизма.

И допаминът, и серотонинът са невротрансмитери отговорни за предаването на мозъчните сигнали. Влияят пряко на настроението и чувството за спокойствие и удовлетворенст. Имат свойството да контролират мотивацията, удоволствието, емоциите, сексуалната потентност, цикъла на сън. Това прави кадифения боб подходяща добавка за намаляване на усещането на тревожност и в борбата с депресията. Може да повлияе положително и върху болестта на Паркинсон. Епинефринът и норепинефринът от своя страна подобряват клетъчния метаболизъм, разширяват кръвоносните съдове и увеличават притока на кислород в кръвта.

Кадифеният боб има огромни ползи за сексуалното здраве. Той допринася за повишаване на либидото и сексуалното желние както при жените, така и при мъжете. Влияе положително върху секрецията на тестостерона и стимулира дейността на половите жлези, което от своя страна води до увеличаване на броя на сперматозоидите при мъжете и подобряване на репродуктивната функция. Стимулирането на производството на тестостерон повишава и нивата на растежния хормон, което е от съществено значение за изграждането на чистата мускулна маса.

Кадифеният боб значително намалява нивата на кръвната захар и холестерола. Може да допринесе в лечението на диабет, както и да подпомогне загубата на излишно тегло.

 

Кои са основните ползи от кадифения боб за организма:

  • Съдържа високи нива на веществото Л-допа, стимулира производството на серотонин, норепинефрин и адреналин.
  • Подобрява настроението и намалява тревожността.
  • Подкрепя здравето на нервната система и мозъка.
  • Подобрява качеството на съня през нощта.
  • Повишава либидото както при мъжете, така и при жените.
  • Значително понижава нивата на кортизол и увеличава броя и качеството на сперматозоидите при мъжете.  
  • Намалява нивата на кръвната захар и холестерола.

Можете да разгледате предложенията на дрогерия medicamarket.bg, съдържащи кадифен боб тук!

Напиши коментар