За какво помага: АРГИНИН

Публикувано от medicamarket 26/03/2020 0 Коментар(и) Рубрики,

 

L-аргининът (L-arginine) се дефинира като полузаменима или незаменима антиоксидантна аминокиселина. По принцип тялото може да я синтезира само, но в някои случаи (при подрастващите, спортистите, хората с наднормено тегло и възрастните хора) му е необходима допълнителна подкрепа от външни източници – храна или хранителни добавки. Естествено се среща в динята, пилешкото и свинското месо, ядките (най-вече във фъстъците), пълнозърнестите храни, граха, спанака.

Аргининът е един от най-популярните азотни бустери сред активно спортуващите, тъй като допринася за производството на азотен оксид – съединение, което стимулира потока на кръв в кръвоносната система и поддържа здрави и разширени кръвоносните съдове. Това ефективно допринася за подобряване на силата, издръжливостта и спортните постижения. Увеличването на кръвния поток от своя страна има роля и в подобряването на еректилната и мозъчната функция.

Л-Аргининът участва в изграждането на мускулната тъкан, като се включва в състава на протеините. Допълнително увеличава секрецията на растежния хормон, което улеснява покачването на чистата мускулна маса и обем. Подпомага изгарянето на мазнините и допринася за по-бързото възстановяване на тялото след тежки физически натоварвания. Аргининът има свойството и да подсилва имунната система и детоксикира организма.

 

Кои са основните ползи от L-аргинин за организма:

  • Стимулира потока на кръвта в кръвоносната система.
  • Увеличава секрецията на растежния хормон.
  • Участва в изграждането на мускулната тъкан.
  • Подпомага изгарянето на мазнините.
  • Ускорява възстановяването след тежки физически натоварвания.
  • Допринася за подообряване и на еректилната функция.
  • Поддържа мозъчната функция.
  • Подсилва имунната система и подпомага детоксификацията на организма.

Можете да разгледате предложенията на дрогерия medicamarket.bg, съдържащи л-аргинин тук!

Напиши коментар

Loading...