За какво помага: БОРОН

Публикувано от medicamarket 14/08/2020 0 Коментар(и) Рубрики,

 

Боронът (Boron) e ключов за здравето минерал, който естествено се среща в някои плодове и зеленчуци (ябълки, портокали, грозде, круши, сливи, киви, боровинки, авокадо, домати, лук, картофи), в червените бобови зърна, лещата, маслините, бирата, соята, фъстъченото масло, някои ядки. Боронът значително влияе на усвояването на калция, магнезия и фосфора. Допринася за здравето на зъбите, костите и ставите, като може да бъде добра превенция срещу остеопороза и артрит, както и е ефективно облекчаващо средство на вече проявени ставни и костни заболявания.

Боронът има свойството да повишава нивото на тестостерона при мъжете и да подобрява производството на естроген при жените в менопауза, като осезаемо облекчава неприятните съпровождащи симптоми (горещи вълни, нощно изпотяване, промени в настроението и др.).

Недостигът на борон в организма може да доведе до анормален метаболизъм на калций и магнезий, остеопороза, артрит, дисбаланс на половите хормони, понижено либидо, депресия, умствено изтощение, загуба на памет. Предозирането с борон обаче също трябва се избягва, заради риск от гадене, повръщане, слабост и дерматит. Най-добре е преди да почнете да приемате борон под формата на добавка, да се консултирате с Вашия личен лекар.

 

Кои са основните ползи от борон за организма:

  • Допринася за здравето на зъбите, костите и ставите.
  • Влияе на усвояването на калция, магнезия и фосфора.
  • Повишава нивото на тестостерона в мъжкия организъм.
  • Подобрява производството на естроген и помага за облекчаване на неприятните симптоми, съпровождащи менопаузата.
  • Подпомага имунната и нервната система.

Можете да разгледате предложенията на дрогерия medicamarket.bg, съдържащи борон тук!

Напиши коментар