За какво помагат: НОНИ

Публикувано от medicamarket 28/01/2020 0 Коментар(и) Рубрики,

 

Нони се използват от хилядолетия в различни азиатски култури като народен лек за редица заболявания и състояния. Плодовете му са богати на витамини от група В, витамин С, фолати, витамин Е, бета-каротин, полифеноли, калий, магнезий, желязо, фосфор и антиоксиданти. Имат мощни антиоксидантни свойства, които допринасят за подобряване на функцията на клетките и тъканите и ги предпазват от вредното действие на свободните радикали. Сокът от нони подпомага работата на черния дроб, спомага за прочистването му от токсини и провокира образуването на чернодробни ензими.

Ноните регулират кръвното налягане, подобряват работата на имунната система и подпомагат естествената способност на организма да се бори с болести и инфекции (шипове, намалена физическа активност, високо кръвно налягане, артроза, акне, някои видове рак). Оказват и благоприятен ефект върху храносмилането и абсорбцията на хранителни вещества.

Любопитно за нони е, че действат върху нервната система и могат да повлияят положително върху различни депресивни състояния. Те стимулират пpoизвoдcтвoтo нa xopмoните cepoтoнин и мeлaтoнин, влияещи нa нacтpoeниeтo, eмoциитe и cъня.

Важно е да се отбележи, че сокът от нони съдържа големи количества калий, и захар и затова трябва да се избягва от хора с бъбречни, чернодробни заболявания или диабет. Да не се приема по време на бременност.

 

Кои са основните ползи от нони за организма:

  • С високо съдържание на витамини, минерали и антиоксиданти.
  • Борят се със свободните радикали и предпазват организма от стареене.
  • Подпомагат работата на черния дроб и образуването на чернодробни ензими.
  • Подобряват храносмилането и абсорбцията на хранителни вещества.
  • Регулират кръвното налягане.
  • Подобряват работата на имунната система.
  • Подобряват настроението и умствената дейност.

Можете да разгледате предложенията на дрогерия medicamarket.bg, съдържащи нони тук!

 

Напиши коментар

Loading...