За какво помага: САО ПАЛМЕТО

Публикувано от medicamarket 29/05/2020 0 Коментар(и) Рубрики,

 

Сао Палмето (Serenoa repens) е палмово растение, което вире почти по цялото югоизточно крайбрежие на САЩ и Южна Америка. Плодовете му са богати на биофлаваноиди, фитостероли и ненаситени мастни киселини. Основното му действие е да забавя производството на ензима 5-алфа редуктаза, като по този начин не позволява на тестостерона да се преобразува в дихидротестостерон (прекомерните количства от който могат да се натрупат в жлезистата тъкан на простатата и да провокират възпаление и оток).

 

Сао Палмето има предпазващ и профилактичен ефект и притежава доказано благоприятното въздействие върху доброкачествената простатна хипертрофия (увеличаване на простатата при мъжете с напредване на възрастта). Ефективно помага за облекчаване на възпалението на простата и намаляване на размерите ѝ и действа благоприятно върху уринарния тракт (намалява честотата на уриниране и чувството на болезненост при уриниране), без да оказва странични ефекти.

 

Смята се, че Сао Палмето може да играе роля и на афродизиак, както и да има положително влияние върху органите на репродуктивната система и при двата пола. Други наблюдения сочат, че би могъл да окаже благоприятен ефект както при мъжете, така и при жените, страдащи от загуба на коса.

 

Кои са основните ползи от Сао Палмето за организма:

  • Допринася за преодоляване на последиците от стареенето при мъжете.
  • Предпазва простата и помага за намаляване на размера на хиперплазия.
  • Действа благоприятно върху уринарния тракт. Намалява честотата на уриниране и чувството на болезненост при уриниране
  • Може да стимулира либидото и репродуктивната система
  • Може да насърчи растежа на косата.
  • Подобрява апетита, храносмилането и усвояването на храната.
  • Засилва имунната защита.

Можете да разгледате предложенията на дрогерия medicamarket.bg, съдържащи сао палмето тук!

Напиши коментар