Информация за доставка

ПОРЪЧКА, УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ, ДОСТАВКА, ВРЪЩАНЕ

 

        1.  Начин на поръчка

Ако не намирате желания от Вас продукт в каталога, бихте могли да се свържете с нас и да направите индивидуална поръчка. Екипът на MedicaMarket.bg ще се постарае да Ви достави търсената стока.

Онлайн поръчки могат да се правят по всяко време на денонощието. Нужно е само да се следват посочените в сайта https://medicamarket.bg стъпки. Възможно е поръчка да бъде направена и на e-mail адрес: office@medicamarket.bg

Друг вариант за поръчване на стоки от онлайн дрогерия MedicaMarket.bg е на телефон +359 886 361 360, който е активен всеки ден от 9.00 до 21.00 часа.

 

        2.  Доставка

Medicamarket.bg извършва доставки само на територията на страната посредством куриерска фирма или чрез свои куриери. Цената за доставка се заплаща отделно от цената на поръчаните продукти и варира:

  • За София: Безплатна доставка (с куриер на MedicaMarket.bg).
  • За страната: Доставката в страната се изчислява по тарифния план на избраната от клиента куриерска фирма (до1 кг). Всеки следващ килограм се таксува допълнитело с такса от 1 лев с ДДС.

Безплатна доставка за страната се извършва при:

  • поръчки над 100 лв. до 5 кг. Всеки следващ килограм се таксува допълнитело с такса от 1 лев с ДДС.
  • продукти с етикет "Безплатна доставка", независимо от тяхната цена. 
  • поръчки под 100 лв, в които присъства поне един от продуктите с етикет "Безплатна доставка".

Всички цени за доставка са валидни само при положение, че тя ще бъде извършена от куриерска фирма, според преценката на MedicaMaket.bg. При желание на потребителя, той сам може да избере куриерската фирма, с която да му бъде доставена стоката. В тези случаи, той заплаща цената за доставката, определена от избраната куриерска фирма, до избрания от него адрес за получаване.

Доставката на Вашата поръчка на указан от Вас адрес се извършва всеки делничен ден от 9 до 18 часа. Доставки не се извършват през събота и неделя, официални празници/почивни дни или извън указаните часове.

Разходите по застраховката на поръчаните артикули са за сметка на MedicaMarket.bg.

MedicaMarket.bg запазва правото си да променя цените на доставките, като всяка промяна своевременно ще бъде отбелязвана в раздел „Доставка“.

Срокът за доставка на поръчаните продукти, на заявения от Вас адрес за доставка е от 24 часа до 4 работни дни, в зависимост от населеното място, в което желаете да бъде доставена поръчката. При някои обстоятелства изпълнението на поръчката би могло да се забави. В тези случаи MedicaMarket.bg поема отговорността да се свърже с Вас лично и да Ви уведоми за това. Вие запазвате правото си да се откажете от поръчаната стока, в случай, че сроковете за получаване не Ви удовлетворяват.

Всички цени на продукти, зададени в сайта MedicaMarket.bg, са с включено ДДС.   

 

        3.  Начини на плащане

Начините на плащане в MedicaMarket.bg са:

  • Чрез наложен платеж: Заплащането на поръчката се извършва на куриера, при доставката или в офиса на куриерската фирма;
  • С дебитна карта (важи само за София, с куриер на MedicaMarket.bg): Плащането се извършва при самата доставка чрез устройство SumUp.

Картовото плащане (безконтактно или с чип и ПИН) се извършва по предварителна заявка, но във всеки един момент клиентът може да откаже услугата, без каквато и да е било санкция. Приемат се всички кредитни или дебитни карти с логото на Visa, V PAY, Mastercard или Maestro.

За плащането може да бъде изпратена разписка до клиента по имейл или чрез текстово съобщение. Услугата отнема от 3 до 5 дни и е напълно безплатна.


        4. Отстъпки

Талоните за отстъпка важат само при правилно въведен код като коментар при поръчката. За да се зачетат като валидни, те трябва да бъдат предадени от клиента на куриера при получване на стоката. Талоните са еднократни и не се съчетават с никакви други кодове за отстъпка.

Всички други специални отстъпки чрез промокод се зачитат за валидни при правилно въведен код като коментар при поръчката, според условията на конкретната оферта. Те не могат да се съчетават с други актуални промоционални предложения.


        5. Връщане

Всяка стока, поръчана от MedicaMarket.bg подлежи на връщане при условията на чл.55 от ЗЗП.  В срок от 14 дни от нейното получаване, всеки потребител (купувач) може да върне закупения продукт, стига той да не е използван, целостта на опаковката да не е нарушена и срещу представяне на касовия бон, доказващ закупуването му. В тези случаи потребителят не дължи обезщетение, а заплаща само преките разходи за връщането на стоките, както и разходи за доставката им, в случаите когато той е избрал, куриерската фирма, която да изпълни доставката.

При получаване на поръчаните стоки, Вие сте длъжни да направите проверка за целостта на доставените продукти пред куриера и при установяването на увреждания на пратката да изискате от куриера да се състави Протокол за увреждане на пратката. Оплаквания за увредена пратка без Протокол за увредена пратка от Куриерската фирма няма да бъдат уважавани.